top of page

KONKURS ZA PREDLOG ISTRAŽIVANJA U OKVIRU PROGRAMA “KREIRANJE OBRAZOVNIH POLITIKA NA OSNOVU PODATAKA

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisuju konkurs pod nazivom Program za kreiranje obrazovnih politika na osnovu podataka i rezultata istraživanja.

U okviru ovog programa biće finansirana realizacija studija i analiza, čiji rezultati će biti stavljeni u svrhu kreiranja, odnosno sprovođenja javnih politika ili pripremu pravnog okvira.

Programom se podstiču istraživači/ice na početku karijere da koriste postojeću istraživačku građu i različite dostupne izvore podataka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i drugih relevantnih institucija.

Cilj Programa je i podizanje kapaciteta istraživača/ica za realizaciju istraživanja od značaja za kreatore javnih politika, kao i unapređenje kapaciteta kreatora javnih politika za korišćenje podataka i nalaza istraživanja u cilju unapređenja javnih politika.

Program se finansira sredstvima projekta Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) kao deo projekata pod nazivom „Podrška unapređenju procesa socijalnog uključivanja u Republici Srbiji – faza 2“. Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) pruža podršku Vladi Republike Srbije da unapredi proces socijalnog uključivanja u Republici Srbije. Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva pruža podršku Vladi da koordinira, prati, izveštava i savetuje u vezi sa aktivnostima u oblasti socijalnog uključivanja.

Rok za podnošenje predloga projekata ističe 20. juna 2016. godine.

НЕДАВНЕ ОБЈАВЕ
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page